Tallinnan sikarilounget

Tallinna tunnetaan sikariloungeistaan

Naapurimaamme Viron pääkaupunki Tallinna on erittäin yleinen matkakohde suomalaisille, sillä sinne pääsee nopeasti, helposti ja melko edullisesti. Tallinnaan matkustetaan etenkin sen Suomea halvempien hintojen vuoksi. Halvemmat hinnat koskevat myös Tallinnan sikariloungeja, joista voi saada sikareita jopa yli puolet halvemmalla Suomen hintoihin nähden. Monille suomesta matkustaville ovatkin tulleet tutuksi Tallinnan laadukkaat sikaripaikat, joita kaupungista löytyy useita kappaleita. Suomalaiset turistit ovatkin melko tuttu näky kaupungin eri sikarihuoneissa. Seuraavaksi tutustumme hieman tarkemmin viiteen tunnettuun, suosittuun Tallinnasta löytyvään sikariloungeen, jotka tarjoavat laadukkaita sikareita, hyviä juomia, välipaloja ja kodikasta tunnelmaa.

The Oak Lounge

The Oak Lounge on suosittu ja kehuttu sikarilounge, jolla on myös täysin varusteltu baari anniskeluoikeuksineen. Paikka sijaitsee aivan vanhankaupungin kupeessa, joten samalla reissulla voi ihastella kaunista Tallinnan vanhaa osaa. Paikka on tunnelmallinen ja kotoisa maanläheisten väriensä ja kodikkaan, mutta arvokkaan ja tyylikkään sisustuksensa ansiosta. Paikka on koristeltu taidetauluilla ja taustalla soi hiljaista ja pehmeää jazzia. Sikariloungessa on hieman holvimainen tunnelma sen kauniin valkoisten ja luolamaisten käytäviensä ansiosta. Hintaluokka paikassa yltää muutamasta eurosta satoihin asti, joten jokaisen budjetille löytyy vaihtoehtoja. Sikariloungella on jatkuvasti kasvava valikoima, johon kuuluu esimerkiksi yli 150 eri viskiä ja 300 sikaria.

Happy Cigars

Happy Cigars on satamassa sijaitseva sikarilounge, joka palvelee etenkin suomalaisia asiakkaita laatusikareillaan. Kaupan valikoimaan kuuluvat esimerkiksi laadukkaat kuubalaiset sikarit. Tämä on suomalaisten kannalta edullinen paikka, sillä sen sikarit ovat hinnaltaan noin 30-50 prosenttia halvempia kuin vastaavat Suomessa. Happy Cigars on sikarikauppa, mutta sillä on myös lounge, jossa asiakkaat voivat polttaa sikareita. Lounge on hyvin kodikas ja tyylikäs tummine huonekaluineen, harmaine tiiliseinineen ja kaarioviaukkoineen. Kaunis takka luo paikkaan kodikasta tunnelmaa. Huoneessa on sohvia ja mukavia nojatuoleja seurustelua varten. Sikaripaikan yhteydessä sijaitsee myös ravintola ja laatuviineihin erikoistunut viinikauppa.

Cigar Bar Fidel

Tallink Spa & Confe Hotel -hotellin viidennessä kerroksessa sijaitseva Cigar Bar Fidel on suosittu sikarilounge, jonne mahtuu kymmeniä ihmisiä. Vaikka baarissa on myös sikaritarjontaa, suurin osa tilasta on savutonta – baarin nimestä huolimatta. Baarissa on kuitenkin erillinen tila sikarin polttamista varten. Sikaritarjontaan kuuluu laadukkaita kuubalaisia sikareita. Baari tarjoilee sikarin kanssa nautittavaksi sopivia juomia kuten esimerkiksi viskejä. Tummasävyinen ja tyylikäs baari on yksi alueen trendikkäimmistä kohtaamispaikoista. Cigar Bar Fidel on auki tiistaista lauantaihin saakka, jolloin se on auki iltaseitsemästä aina yhteen saakka yöllä. Sunnuntaisin ja maanantaisin paikka on suljettu.

Sigari Maja

Sigari Maja on yksi Viron nykyaikaisimmista tupakka-alan yrityksistä ja se on myös johtava virolainen tupakkatuotteiden maahantuoja ja jakelija. Sen tavoitteena on tarjota ainoastaan korkealaatuisia sikarituotteita. Yrityksellä on Tallinnassa neljä myymälää sekä yksi sikarilounge, jossa voi maistella yrityksen sikareita. Sikarilounge sijaitsee aivan Tallinnan vanhan kaupungin kupeessa. Sikarisalongissa on baarimainen, mutta kuitenkin kodikas tunnelma ja sisustus. Tiiliseinät ja puuelementit tuovat lämmintä ja vanhanaikaista tunnelmaa paikkaan, ja tumma sisustus taas arvokkuutta sekä tyylikkyyttä. Sikarihuoneessa on mahdollisuus nautiskella sikarin kanssa sopivia juomia istuen ja seurustellen huoneen mukavilla sohvilla ja tuoleilla.

Chicago 1933

Chicago 1933 on vanhankaupungin tuntumassa syksyllä 2019 uudestaan avattava baariravintola. Baarissa nähdään vaikutteita amerikkalaisuudesta ja 1930-luvusta, ja siellä on usein tarjolla live-musiikkia, kuten jazzia ja rytmistä swing-musiikkia.

Paikka tarjoilee kansainvälisiä ruokia ja useita eri juomia, kuten laajan valikoiman viinejä. Baariravintola on sisustukseltaan erittäin tyylikäs ja tummasävyinen. Pöytiä kiertävät pitkät ja mustat nahkapenkit ja baaria koristavat komeat ja paksut tummat pylväät sekä suuret mustavalkoiset valokuvataulut. Baari itsessään ei ole sikarilounge, mutta baarin tiloissa sijaitsee ylellinen sikarihuone sikareiden ystäville. Kodikas sikarihuone sijaitsee toisessa kerroksessa ja siellä tarjoillaan sikarien ohella maukkaita välipaloja.

Miksi tutustua Tallinnan sikarihuoneisiin?

Suomalaiset ostavat Tallinnasta paljon sikareita etenkin niiden Suomea huomattavasti edullisempien hintojen vuoksi. Sikareiden myymälästä ostamisen lisäksi kannattaa kuitenkin kokeilla Tallinnan matkallaan myös kaupungin tunnelmallisia sikariloungeja. Esimerkiksi tästä artikkelista voit löytää juuri itsellesi sopivan sikariloungen. Niissä on aivan omanlaisensa rento ja mukava tunnelma, sillä kaupungit sikarihuoneet ovat hyvin kodikkaita ja tyylikkäitä, ja teemaan sopiva musiikki korostaa paikkojen tunnelmaa. Sikarilounget ovat loistava paikka pistäytyä rentoutumaan ja seurustelemaan sekä tarkkailemaan kaupungin kansainvälistä menoa. Samoissa paikoissa on usein tarjolla paljon muutakin kuin laadukkaita sikareita – esimerkiksi sikareiden kanssa sopivia juomia ja maistuvia välipaloja.

Useat kaupungin suositut sikarilounget sijaitsevat sataman, keskustan tai vanhankaupungin läheisyydessä. Se tarkoittaa, että loungeissa on helppo käydä vaikkapa laivalta tulon tai laivalle menon yhteydessä. Unescon maailmanperintökohteisiinkin kuuluva Tallinnan vanhakaupunki kuuluu Viron tunnetuimpiin ja hienoimpiin nähtävyyksiin, ja siksi onkin erinomainen idea vierailla sikariloungen ohella myös vanhassakaupungissa. Aivan vanhankaupungin nurkilla on useita suosittuja sikarihuoneita, joten vanhankaupungin nähtävyyksistä nauttiminen ja niihin tutustuminen onnistuu kätevästi samalla kertaa. Vanhassakaupungissa vieraillessaan voi pistäytyä helposti vaikkapa useammassa kaupungin loungessa. Kannattaa kuitenkin aina tarkastaa niiden aukioloajat ennen paikan päälle lähtemistä – ne eivät ole välttämättä auki joka päivä.